Integratieve therapie.

Voor wie oude ballast overboord wil kieperen.

Therapie

Integratieve therapie.

‘Ik doe het altijd fout’. ‘Ik ben een last voor iedereen’. ‘Niemand wil mij’. ‘Ik ben niet goed genoeg’.

Houden dit soort overtuigingen je gevangen en beïnvloeden ze je stemming, energiehuishouding en/of levenslust? Je komt hier vanaf met integratieve psychotherapie.

Integratieve therapie & je ware ik

Het is vrijwel altijd ballast uit het verleden die gevoelens van onzekerheid en minderwaardigheid veroorzaakt. Door opvoeding of pijnlijke gebeurtenissen uit de kindertijd kan een destructief gedachtengoed zijn ingesleten. Deze geestesgesteldheid is lastig te doorbreken in je eentje. Ik help je met integratieve therapie van je klachten af. Zodat je je door kan ontwikkelen en weer terug bij je ware unieke ik komt.

Tijdens integratieve therapie leer je gedachten en gevoelens te duiden en onderscheiden. En het geleerde zodanig in je huidige leven te integreren dat je geen last meer hebt van blokkades. Ik begeleid je doelgericht in dat proces in een veilige setting.
Toen was toen. Nu is nu. Start nu met het laten horen van je eigen geluid!

Wat is integratieve psychotherapie?

Integratieve psychotherapie is een individuele vorm van psychotherapie. Onder begeleiding van een professional ga je aan de slag met het doorbreken van belemmerende patronen en blokkades.

Je leert zien hoe je lichaam, gedachten en gevoelens beïnvloed worden door oude pijn. Deze pijn zoek je tijdens de therapie op om deze vervolgens te kunnen bewerken. Door oude zaken te integreren met nieuwe waarheden en behoeften van nu is verandering mogelijk. Je komt weer in contact met je ware ik en ervaart een gevoel van bevrijding.

Uiteindelijk herken je je eigen gedrag dat beïnvloed is door het verleden. Je hoeft jezelf daar na de therapie niet meer voor hoeft te beschermen, want je weet waar het vandaan komt en kan er op een volwassen manier mee omgaan.

Wanneer integratieve therapie?

» Onverklaarbare lichamelijke klachten
» Rouwverwerking
» Trauma
» Levensfaseproblematiek
» Scheiding
» Burn-out
» HELLP/ Pre-eclampsie
» Als onderdeel van coachingstraject
» Als je het even niet meer alleen kan oplossen

Resultaten van integratieve therapie

» Je ervaart meer positiviteit, rust en energie
» Je bent bewuster
» Je ervaart meer vrijheid
» Je komt in contact met jezelf
» Je gaat onafhankelijker denken
» Je ervaart gevoelens intenser
» Je neemt beslissingen die goed zijn voor jezelf
» Je luistert naar je eigen stem